دانلود نسخه iOS اپلیکیشن‌های ایرانی

دانلود برنامه‌های ایرانی برای آیفون، یکی از چالش‌های کاربران اپل در ایران است....

مجله آی‌اپسی

کلی اپلیکیشن پولی ولی رایگان برای شما

با گرفتن اکانت آی‌اپس میتوانید به تمامی اپلیکیشن‌های پولی دسترسی داشته باشید

محصولات اپل و به‌خصوص سیستم عامل‌های جدید این کمپانی مملوء از امکانات و قابلیت‌های گوناگون هستند. یکی از این ویژگی‌ها که از طریق سیری در دسترس است، به شما اجازه می‌دهد تا پیام‌ها و نوتیفیکیشن‌ها ارسال‌شده را از طریق این دستیار هوشمند بشنوید. بر همین اساس خواندن پیام‌ها با Siri علاوه بر صرفه‌جویی در زمان و وقت به کاربر اجازه می‌دهد از محتوای دریافتی به‌خصوص در زمان‌هایی مانند رانندگی مطلع شود. اما این ویژگی چگونه فعال می‌شود و اگر بخواهیم چطور می‌توانیم زبان این برنامه و گفتار سیری را در هنگام خواندن پیام‌ها تغییر دهیم. برای آنکه به این پرسش‌ها پاسخ دهیم از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه آی‌اپس باشید.

فعال‌سازی خواندن پیام‌ها با Siri و سایر نوتیفیکیشن‌‌ها

قدم اول فعال‌سازی این ویژگی است؛ چرا که به شکل پیشفرض این قابلیت غیر فعال بوده وسیری تعاملی با پیام‌ها ندارد. البته پیش از آنکه به‌سراغ آموزش برویم باید توجه داشته باشید که دستگاه شما از هوش مصنوعی اپل پشتیبانی کند، چراکه این قابلیت به عنوان بخشی از Apple Intelligence در دسترس کاربران قرار گرفته است. بنابراین اگر آیفون یا آیپدی دارید که در لیست دریافت‌کنندگان هوش مصنوعی اپل نیست نمی‌توانید این قابلیت را فعال کنید.

برای فعال‌سازی خواندن پیام‌ها با Siri مراحل زیر را به‌دقت و به‌ترتیب زیر انجام دهید:

  • ابتدا به تنظیمات یا Setting گوشی بروید.
  • در این قسمت به‌دنبال گزینه Apple Intelligence & Siri بگردید.
  • با یافتن این بخش به ‌سراغ گزینه Announce Notifications بروید.
  • گزینه Always را انتخاب کنید. توجه داشته باشید با انتخاب این گزینه سیری علاوه بر هدفون، در زمان اتصال گوشی به سیستم CarPlay ماشین می‌تواند پیام‌ها را از طریق اسپیکرهای ماشین برایتان بخواند.

احتمالاً تا این حای کار متوجه شده‌اید که اپل فقط امکان اعلام نوتیفیکیشن را از طریق هدفون‌های ایرپادر ۲ به بعد و برخی هدست‌های Beats فعال کرده است. بر همین اساس شما می‌توانید با ترفندی دیگر امکان پخش نوتیفیکیشن‌ها و ‌اعلام آن‌ها را از طریق اسپیکر آیفون یا آیپد خود فعال کنید.

برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا به تنظیمات گوشی یا تبلت بروید.
  • به دنبال منوی Accessibility بگردید.
  • در این تب گزینه Siri و سپس Announce Notifications on Speaker را پیدا کرده و فعال کنید.
  • در ضمن می‌توانید بسته به‌برنامه‌های موجود از لیست Announce Notifications اپلیکیشن‌هایی را که می‌خواهید سیری پیام‌های آن‌ها را برایتان بخواند، انتخاب و فعال کنید.

اما بحث و موضوع اصلی مقاله ما خواندن پیام‌ها با Siri با زبان‌های مختلف بود، برای آنکه این ویژگی مهم و البته کاربردی را فعال کنید به مراحل زیر توجه بفرمایید:

  • به Setting آیفون یا آیپد بروید.
  • گزینه Apple Intelligence & Siri را پیدا کنید.
  • در میان گزینه‌های موجود در این بخش به‌دنبال Messaging with Siri بگردید.

  • با لمس این گزینه وارد صفحه دیگری می‌شوید که می‌توانید با انتخاب گزینه Add Language زبان‌های جدیدی را برای سیری به‌منظور خواندن پیام‌ها با Siri انتخاب کنید.

این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا ضمن استفاده از اسپیکرهای گوشی یا تبلت یا حتی در هنگام استفاده از ایرپادزهای نسل ۲ به بعد بتوانید محتوای پیام‌ها را توسط سیری بشونید و حتی به آن‌ها بدون تایپ کردن پاسخ دهید.

خواندن پیام‌ها با Siri از چه زبان‌هایی پشتیبانی می‌کند؟

در حال حاضر اپل فهرستی تقریباً کامل از زبان‌های مورد پشتیبانی توسط سیری به‌منظور خواندن پیام‌ها آماده کرده است، اما متاسفانه فعلاً خبری از زبان فارسی نیست و باید منتظر افزوده شدن آن به این لیست باشیم. در حال حاضر این ویژگی از زبان‌های زیر پشتیبانی می‌کند:

  • Arabic
  • Chinese
  • Danish
  • Dutch
  • Finnish
  • German
  • Hebrew
  • Italian
  • Japanese
  • Korean
  • Malay
  • Norwegian Bokmal
  • Portuguese
  • Russian
  • Spanish
  • Swedish
  • Thai
  • Turkish

در ضمن بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که شما می‌توانید در صورت تمایل به زبان دیگر ، گوینده آن را که زن باشد یا مرد و حتی تنوع در مدل گفتاری (Variety) را هم انتخاب کنید. این ویژگی به‌خصوص برای کاربرانی که در مناطق مختلف با گویش‌های گوناگون و لهجه‌های مختلف صحبت می‌کنند، می‌تواند جذاب‌تر باشد.

سخن پایانی

در این مقاله دیدیم که چگونه می‌توان از یکی از قابلیت‌های ارزشمند و البته گمنام هوش مصنوعی اپل استفاده کنیم. امکان خواندن پیام‌ها با سیری ویژگی است که به ما کمک می‌کند تا در زمان مشغله زیاد یا در هنگام رانندگی از محتوای پیام‌ها و نوتیفیکشن‌های مختلف آگاه شویم. با آنکه این ویژگی می‌تواند از حوادث رانندگی و حواس پرتی رانندگان بکاهد، عملاً کارایی و کاربردهای سیری و هوش مصنوعی اپل را نیز یک گام به پیش برده است.

اکنون شما بگویید آیا چنین قابلیت‌های برای شما هم جذاب است؟ به‌نظر شما چه ویژگی‌های دیگری باید به سیری افزوده شود؟

در هفته‌ی گذشته کمپانی اپل، برنامه‌های جدیدش را پیرامون ویژگی‌های مرتبط با سلامت روان و بینایی برای دیوایس‌های iOS 17، iPadOS 17 و WatchOS 10 معرفی نموده و اپلیکیشن Health را به iPad اضافه می‌کند.

قابلیت‌های جدید سلامت روان در iOS 17، به کاربران اجازه می‌دهد تا احساسات لحظه‌ای و حالات روزانه خود را ثبت کنند، چشم‌اندازهای ارزشمند را مشاهده نموده و به راحتی به ارزیابی‌ها و منابع دسترسی داشته‌باشند.

آی‌فون، آی‌پد و اپل‌واچ ویژگی‌های جدیدی را پیرامون سلامت بینایی ارائه می‌دهند که با تشویق به رفتارهای سالم و اصولی، به کاهش خطر نزدیک‌بینی کمک نموده و در iPad OS17، با ارائه‌ی راهکارهای جدید به کاربران، راه‌های جدیدی را برای مشاهده‌ی داده‌های مربوط به سلامت ارائه می‌کند. همه این ویژگی‌های جدیدو ویژگی‌های سلامت موجودمبتنی بر علم بوده و با تمرکز بر حفظ حریم خصوصی ساخته‌شده‌اند.

سامبل دیسای، معاون بهداشت کمپانی اپل گفت: «هدف ما این است تا مردم، کاملاً کنترل برنامه‌ی سلامتشان را در اختیار بگیرند. با نوآوری‌های جدید کمپانی اپل، ما در حال گسترش دادن به ابزارهای جامعی پیرامون سلامتی هستیم که در تمامی پلت‌فورم‌های مرتبط از جمله آی‌فون، آی‌پد و اپل‌واچ قابل استفاده هستند

با این ویژگی‌های نوآورانه‌ی جدید، ما طیف گسترده‌ای از ابزارهای سلامتی را که به کاربران خود در آی‌فون، آی‌پد و اپل‌واچ ارائه داده‌ایم، گسترش می‌دهیم. «سلامت روان و سلامت بینایی بسیار مهم بوده، اما اغلب نادیده گرفته می‌شوند. ما بسیار هیجان‌زده‌ایم که به کاربرانمان چشم‌اندازهای تازه‌ای را ارائه داده که می‌توانند درک بهتری از وضعیت سلامت جسمی آن‌ها ایجاد نمایند. این چشم‌اندازها به کاربران در تصمیم‌گیری‌های روزانه‌شان کمک کرده و مکالمات دقیق‌تری را با پزشکانشان ارائه می‌دهد

سلامت روان

سلامت روان به اندازه سلامت جسمانی مهم است و تاثیر مستقیم و روزمره‌ای بر نحوه‌ی تفکر، احساسات و رفتارهای افراد می‌گذارد.

تحقیقات نشان می‌دهد که تأمل در وضعیت روانی افراد می‌تواند به ایجاد آگاهی عاطفی و انعطاف‌پذیری آن‌ها کمک کند. به گفته دکتر میشل کراسک، استاد برجسته روانشناسی و روانپزشکی دانشگاه UCLA، تشخیص احساساتمان می‌تواند به ما در مدیریت احساسات دشوار، قدر دانستن از لحظات مثبت و بهبود وضعیت رفاه، کمک کند.“ مطالعات متعدد توسط محققان نشان داده‌است که شناسایی احساسات، می‌تواند بر عدم رخ دادن احساسات منفی از جمله غم و عصبانیت، تاثیر زیادی داشته‌باشد. علاوه بر این، در یک نظرسنجی از شرکت‌کنندگان در مطالعه سلامت روان دیجیتال UCLA، نتایج اولیه نشان داد که بیش از 80 درصد از شرکت‌کنندگان دریافتند که انعکاس خلق و خوی خود در برنامه مطالعه باعث افزایش آگاهی عاطفی شده و حدود نیمی از آنها بر این باورند که باعث افزایش رفاه می‌شود.

برنامه Health در iOS 17 و iPadOS 17 و برنامه Mindfulness در watchOS 10، برنامه‌ای بسیار جذاب را برای کاربران به ارمغان آورده تا در مورد وضعیت ذهنی خود فکر کنند. کاربران می‌توانند در اشکال جذاب و چند بعدی حرکت کرده و احساس خود را از بسیار خوشایند تا بسیار ناخوشایند انتخاب کنند. سپس، آنها می‌توانند تداعی‌هایی مانند سفر یا خانواده را انتخاب کرده که بیشترین تأثیر را بر احساسات آن‌ها دارد و احساسات کاربران را (مانند نگرانی یا خوشحالی) توصیف کنند. 

در برنامه Health، کاربران می‌توانند چشم‌اندازهای ارزشمندی را دریافته تا تشخیص دهند که چه چیزی ممکن است به وضعیت ذهنی آن‌ها کمک کند.- چه ارتباط‌ها یا عوامل سبک زندگی، مانند خواب یا ورزشو می‌توانند از این چشم‌اندازها برای مدیریت بهتر سلامت کلی خود استفاده کنند.

ممکن است مواقعی پیش بیاید که کاربران بتوانند از پشتیبانی اضافی بهره‌مند شوند. در یکی از آخرین نظرسنجی‌ها، بیش از 30 درصد از بزرگسالان ایالات متحده گفتند که علائم اضطراب یا افسردگی را تجربه کرده‌اند. همان ارزیابی‌های افسردگی و اضطراب که اغلب در کلینیک‌ها استفاده می‌شوند، اکنون به راحتی در برنامه Health قابل دسترسی هستند و می‌توان آن را در هر زمان انجام داد. این ارزیابی‌ها می‌توانند به کاربران کمک کنند تا سطح خطر خود را تعیین کنند، به منابع موجود در منطقه خود متصل شوند و یک PDF از وضعیت سلامت خود ایجاد کرده تا با پزشک خود به اشتراک بگذارند.

این ویژگی‌های جدید به کاربران آیفون، آی‌پد و اپلواچ در سراسر جهان این امکان را می‌دهد تا بهتر از سلامت روان خود مراقبت کرده و با انجام این کار، به افزایش آگاهی پیرامون این موضوع مهم و پذیرش آن کمک کنند.

سلامت بینایی

نزدیک‌بینی، علت اصلی اختلال بینایی در سطح جهان است. بر اساس تخمین‌ها، در حال حاضر بیش از 30 درصد از جمعیت جهان را تحت‌تأثیر قرار داده و انتظار می‌رود تا سال 2050 به 50 درصد یا 5 میلیارد نفر افزایش یابد. ارائه‌دهندگان مراقبت‌های چشمی چند رفتار کلیدی را در کودکان برای کمک به کاهش خطر نزدیک‌بینی توصیه می‌کنند. گذراندن زمان بیشتری در خارج از منزل در طول روز و افزایش فاصله‌ای که در آنها چیزی مانند یک وسیله یا کتاب را مشاهده می‌کنند، دو نمونه از این رفتارها هستند.

موسسه بین‌المللی نزدیک‌بینی به کودکان توصیه می‌کند حداقل 80 تا 120 دقیقه در روز را در خارج از منزل سپری کنند. در watchOS 10، اپل‌واچ با استفاده از حسگر نور محیط، توانایی اندازه‌گیری زمان سپری شده در طول نور روز را معرفی کرد. کاربران iOS 17 و iPadOS 17 می‌توانند مدت زمانی را که اپل‌واچ آن‌ها در نور روز سپری کرده‌اند در برنامه Health مشاهده کنند. کودکانی که آیفون خود را ندارند، می‌توانند از Family Setup برای اتصال اپل‌واچ خود با آیفون والدینشان استفاده کنند. 

با استفاده از قابلیت Health Sharing، زمان سپری شده در نور روز می‌تواند مزایای بیشتری برای سلامت جسمی و روانی ایجاد کند، بنابراین این ویژگی برای همه کاربران watchOS 10 در دسترس است.

از اصلی‌ترین دلایل نزدیک‌بینی می‌شود به مشاهده چیزی مانند یک دستگاه یا یک کتاب در فاصله بسیار نزدیک اشاره کرد.

ویژگی جدید Screen Distance از همان دوربین TrueDepth استفاده می‌کند که Face ID را در آیفون و آی‌پد تقویت می‌کند تا کاربران را تشویق کند تا دستگاه خود را پس از نزدیک‌تر از 12 اینچ برای مدت زمان طولانی‌تر، دورتر کنند. فاصله صفحه نمایش می‌تواند به کاربران جوان‌تر یادآوری کند که عادت‌های تماشای سالمی داشته باشند که می‌تواند خطر نزدیک‌بینی را کمتر کرده و به کاربران بزرگسال این فرصت را می‌دهد تا خستگی چشم دیجیتال را کاهش‌ دهند.

اپلیکیشن health به آی‌پد می‌آید:

ویژگی جدید Screen Distance از همان دوربین TrueDepth استفاده کرده که Face ID را در آیفون و آی‌پد تقویت می‌نماید تا کاربران را به این‌که دستگاه خود را پس از نزدیک‌تر از ۱۲ اینچ برای مدت زمان طولانی‌تری دورتر کنند، تشویق نماید.

فاصله صفحه نمایش می‌تواند به کاربران جوان‌تر یادآوری کند که عادت‌های تماشای سالمی داشته باشند که می‌تواند خطر نزدیک‌بینی را کاهش داده و به کاربران بزرگسال این فرصت را می‌دهد تا خستگی چشم دیجیتال را کاهش دهند. اکنون کاربران می‌تواند داروهای خود را ردیابی و مدیریت و از ردیابی چرخه استفاده کنند، احساسات لحظه‌ای و حالات روزانه خود را ثبت کنند، سوابق سلامتی موجود خود را از چندین مؤسسه مشاهده نموده و موارد بیشتری را مستقیماً در iPad مشاهده کنند.

آنها همچنین می‌توانند با استفاده از Health Sharing داده‌های ذخیره شده در برنامه Health را با عزیزان یا اطرافیان خود به اشتراک بگذارند. در iPad، طراحی برنامه Health برای نمایشگر بزرگ، با ظاهری جدید برای موارد دلخواه و نمودارهای تعاملی دقیق، بهینه شده‌است. کاربران می‌توانند اطلاعات مربوط به سلامتی خود را با Trends و Highlights دریافت کنند و از ویژگی‌های iPadOS مانند Split View برای انجام چند کار با سایر برنامه‌ها در حین مشاهده‌ی داده‌های سلامت خود استفاده کنند.

توسعه‌دهندگان سلامت و تناسب اندام اکنون میتوانند در برنامه‌ی health، از HealthKit در iPad استفاده کنند و فرصت‌های جدیدی را برای ایجاد تجربیات نوآورانه سلامت و تناسب اندام که شامل داده‌هایی است که کاربران انتخاب می‌کنند به اشتراک بگذارند، با پروتکل‌های دقیق حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، استفاده کنند.

حفظ حریم خصوصی در طراحی و توسعه در تمامی ویژگی‌های سلامت اپل ضروری است. ویژگی‌های سلامت و تناسب اندام اپل، حریم خصوصی کاربران را در نظر گرفته و محافظت‌هایی از جمله شفافیت و کنترل را برای آنها فراهم می‌کند.

وقتی آیفون و آیپد با رمز عبور، Touch ID یا Face ID قفل می‌شوند، همه داده‌های سلامتی و تناسب اندام در برنامه Health – غیر از شناسه پزشکیروی دستگاه رمزگذاری می‌شوند. علاوه بر این، داده‌های سلامت همگام‌سازی شده با iCloud هم در حین انتقال و هم در سرورهای اپل رمزگذاری می‌شوند و اگر کاربر نسخه 4 اخیر watchOS ،iOS و iPadOS با احراز هویت پیش‌فرض دو مرحله‌ای و رمز عبور داشته باشد، اطلاعات سلامت و فعالیت او به گونه‌ای ذخیره می‌شود که اپل نتواند آن را بخواند.

داده‌های برنامه Health هرگز با هیچ شخص دیگری بدون اجازه صریح کاربر به اشتراک گذاشته نمی‌شود و اگر کاربران تصمیم بگیرند داده‌های سلامت خود را به اشتراک بگذارند، برنامه Health به کاربران کنترل دقیقی بر روی انواع داده‌هایی که به اشتراک گذاشته و افرادی که آن‌ها را با آنها به اشتراک می‌گذارند، ارائه می‌دهد. آنها می‌توانند مجوزها را در هر زمان بررسی و مدیریت کنند.

شکل‌های دیگر به روز رسانی

ویژگی داروها در iOS 17، iPadOS 17 و watchOS 10، به کاربران این امکان را می‌دهد که در صورت عدم استفاده از داروی برنامه‌ریزی‌شده، یادآوری‌های بعدی را دریافت کنند. کاربران همچنین می‌توانند توسط این یادآوری‌ها، هشدارهای مهمی ایجاد کنند که به آن‌ها اجازه می‌دهد حتی اگر دستگاهی بی‌صدا باشد یا فوکوس را فعال کرده‌باشد، از آن عبور کنند.

برنامه جدید Journal در iOS 17 به کاربران راهی می‌دهد تا از طریق نوشتن و یادآوری لحظات زندگی، قدردانی را منعکس و تمرین کنند. این برنامه از API جدید Journaling Suggestions استفاده می‌کند تا مجموعه‌ای شخصی‌سازی شده از لحظات را برای نوشتن با استفاده از یادگیری ماشینی روی دستگاه ارائه دهد. لحظات پیشنهادی به‌طور هوشمندانه از فعالیت‌های اخیر کاربر، از جمله عکس‌ها، افراد، مکان‌ها، تمرین‌ها و موارد دیگر انتخاب می‌شوند و شروع را آسان می‌کنند.

Apple Fitness+ برنامه‌های سفارشی را معرفی می‌کند، روشی جدید برای دریافت برنامه تمرینی سفارشی یا مدیتیشن بر اساس روز، مدت زمان، نوع تمرین و موارد دیگر است، که به کاربران اجازه می‌دهد تمرینات و مدیتیشن‌های متعددی را برای انجام یکپارچه پشت سر هم انتخاب کنند. و Audio Focus، که به کاربران این امکان را می‌دهد که میزان صدای موسیقی یا صدای مربیان را اولویت‌بندی کنند.

سخن پایانی:

این مقاله ترجمه‌ای است از مقاله‌ی Apple provides powerful insights into new areas of health که در تاریخ 05 June 2023، در وب‌سایت اپل منتشر گردیده‌است.

تراشه m2 اپل

اولین تراشه‌ی اختصاصی اپل با نام M1 در سال 2020 معرفی شد که پس از آن و در سال 2021 دو سری دیگر از آن با نام‌های M1 Pro و M1 Max رونمایی شد. M1 Ultra هم به‌ عنوان آخرین سری این نسل در 2021 عرضه شد که درواقع حاصل ترکیب دو تراشه‌ی M1 Max است. همان‌طور که اپل قول داده بود، در 6 ژوئن از نسل جدید چیپست اختصاصی خود یعنی M2 رونمایی کرد. تفاوت بین M2 و M1 به قدری جذاب است که جای شکی برای انتخاب نسل جدید آن باقی نمی‌گذارد؛ البته باید این را در نظر داشته باشید که در قطعا نسخه جدید این تراشه کمی گران‌تر از سری قبل است و شاید تنها نکته منفی آن همین باشد. پس اگر دوست دارید در باره تراشه M2 اپل اطلاعاتی به دست آورید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

چیپست m2

قابلیت‌ها و ویژگی‌های تراشه‌ M2 اپل

تراشه‌ی M2 را می‌توان پنجمین سری از چیپست‌های اختصاصی شرکت اپل به حساب آورد. براساس ادعای Apple، پردازنده‌ی این تراشه نسبت به تراشه‌ی M1 حدود 18 درصد سریع‌تر است. این اعداد برای پردازنده‌ی گرافیکی، پهنای باند، RAM و سرعت موتور عصبی به ترتیب 35، 50 و 40 درصد اعلام شده است.

قابلیت‌ها و ویژگی‌های تراشه M2 اپل

برخلاف تراشه‌ی قبلی که حداکثر تا 16 گیگابایت ظرفیت RAM پشتیبانی می‌کرد، این رقم برای تراشه‌ی M2 اپل تا 24 گیگابایت به حساب می‌آید. جالب است بدانید که این تراشه بر پایه‌ی معماری فوق‌العاده‌ی 5 نانومتری ساخته شده و درون آن 20 میلیارد ترانزیستور قرار گرفته! پردازشگر گرافیکی این چیپست حداکثر 10 هسته دارد که نسبت به نسل قبل 25 درصد افزایش‌یافته است.

نتایج بنچمارک GeekBench

فعالان حوزه‌ی فناوری هیچ‌گاه به اعداد و ارقام اعلامی از سوی تولیدکنندگان اکتفا نکرده و نتایج حاصل از تست را نیز مدنظر قرار می‌دهند. پس از گذشت چند روز از معرفی تراشه M2 اپل بالاخره بنچمارک توسط GeekBench منتشر شد که اطلاعات کاملی را در اختیار علاقه‌مندان گذاشت که در ادامه این بخش به آن می‌پردازیم.

تراشه‌ M2

بر اساس بنچمارک منتشرشده، این تراشه در زمینه‌ی پردازش گرافیکی 50 درصد نسبت به M1 سریع‌تر عمل می‌کند. ضمن اینکه واحد CPU تراشه M2 توانسته بهبود قابل‌توجهی را از خود به نمایش بگذارد. این تراشه در مقایسه با نسل قبل توانسته امتیاز تک ‌هسته‌ای و چند هسته‌ای بیشتری نیز کسب کند. براساس بنچمارک منتشرشده، این تراشه برای تک ‌هسته‌ای امتیاز 1919 و برای چند هسته‌ای امتیاز 8928 را به خود اختصاص داده است.

امتیاز تک‌هسته‌ای M2 حدود 12 درصد از M1 بالاتر است که این اختلاف به 19 درصد می‌رسد. بر اساس دیتابیس GeekBench تراشه‌ی M1 برای تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای به ترتیب امتیاز 1720 و 7474 را کسب کرده بود. شرکت اپل در جریان کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اعلام کرده‌ بود که معماری ارتقاءیافته‌ی تراشه‌ی M2 باعث افزایش قدرت پردازشی آن می‌شود. این ادعا جدا از نوع و تعداد هسته‌ها بود که البته نتایج بنچمارک، آن را ثابت می‌کند.

جزئیات تفاوت بین M1 و M2

یکی از تفاوت‌های اصلی بین این دو تراشه مربوط به پردازش وظایف (تسک) گرافیکی است. تراشه‌ی M2 با یک پردازنده‌ی گرافیکی 10 هسته‌ای ترکیب شده که خروجی آن، کسب امتیاز 30627 در Metal است که در مقایسه با امتیاز 20440 تراشه‌ی M1 بهبود 50 درصدی را نشان می‌دهد.

دیگر تفاوت این دو تراشه به لیتوگرافی به‌کاررفته در طراحی آن‌‌ها مربوط می‌شود. براساس گفته‌های اپل، تراشه‌ی M1 براساس نسل اول لیتوگرافی 5 نانومتری TSMC ساخته شده بود. درحالی که تراشه‌ی M2 بر اساس نسل دوم این لیتوگرافی طراحی و تولید شده است. این کمپانی در جریان کنفرانس WWDC ادعا کرده بود قدرت CPU تراشه‌ی M2 نسبت به M1 به میزان 18 درصد افزایش‌یافته که در نتایج بنچمارک این عدد از ادعای اپل هم فراتر رفته و به 19 درصد رسیده است.

سخن پایانی

تراشه‌ M2 اپل نسبت به نسل‌های قبل خود بهبودهای فراوانی داشته و توانسته نظر منتقدان حوزه‌ی فناوری را به خود جلب کند. نتایج بنچمارک اخیر نشان می‌دهد که ادعاهای اپل در خصوص میزان افزایش ظرفیت‌های این چیپ صحیح بوده و حتی در مواردی بیش از ارقام اعلام‌شده بود. طبق اظهارنظر مقامات اپل، مک‌بوک ایر 2022 جزء اولین دستگاه‌هایی‌اند که به این تراشه‌ مجهز خواهند شد. مشابه با روال کاری اپل در سری M1 احتمالاً در این سری هم، شاهد معرفی نسخه‌های پیشرفته‌تر مانند M2 Pro، M2 Max و M2 Ultra خواهیم بود.

امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد و اطلاعات کافی‌ای از تراشه‌ M2 اپل به دست آورده باشید. اگر سوال، نظر و یا اطلاعات جذابی در این باره دارید، حتما آن را در بخش دیدگاه با ما و دیگر کاربران آی‌اپسی در میان بگذارید.

مطالب پیشنهادی دیگر: