بدون دیدگاه
آموزش

بیت چت (Bitchat) چیست؟ همه‌چیز درباره پیام‌رسان جدید جک دورسی

آشنایی با بیت چت

دنیای ارتباطات امروز هیچ حد و مرزی ندارد و علی‌رغم روش‌های جدید برای محدود کردن ارتباطات هیچ مجموعه‌ای نمی‌تواند به‌شکل کلی مانع دسترسی افراد به یکدیگر شود. توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های پیام‌رسان همواره در تلاش هستند تا روش‌های مبتکرانه و خاصی را برای ایجاد ارتباط میان مردم فراهم کند. افراد مانند جک دورسی که او را با نام توییتر و علاقه فراوانش به بیت کوین و ارزهای دیجیتال می‌شناسیم یکی از چهره‌هایی است که به‌دنبال ساخت پیام‌رسانی بدون نیاز به اینترنت با نام بیت چت است. اما چه جنبه پیام‌رسان bitchat خاص و متفاوت است، چه کاربردها و قابلیت‌هایی دارد و چگونه می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. از شما دعوت می‌کنیم این مقاله از ‌آی ‌اپس را مطالعه کنید.

بیت چت (Bitchat) چیست؟

بیت چت یک پیام‌رسان جدید و غیرمتمرکز است که بدون نیاز به اینترنت و بر اساس شبکه مش (Mesh) کار می‌کند و توسط جک دورسی بنیان‌گذار توییر و مدیر عامل کمپانی بلاک (Block) توسعه یافته است. `پیام‌رسان Bitchat بدون نیاز به دسترسی اینترنت می‌تواند ارتباط میان کاربران را از طریق  شبکه مش و با کمک بلوتوث فراهم کند. شاید برایتان عجیب باشد که چگونه چنین موضوعی امکان‌پذیر است.

در حقیقت افراد با داشتن یک نسخه از این اپلیکیشن روی گوشی خود و روشن کردن بلوتوث می‌توانند با سایرین مرتبط شوند. با آنکه همه ما می‌دانیم برد و مسافت شبکه بلوتوث حتی در نسخه‌های جدیدآن چندان زیاد نیست، اما نکته مهم اینجاست که این اپلیکیشن با ایجاد پل‌های ارتباطی کوچک بین افراد در فواصل کم امکان ارتباطی بدون اینترنت و سرور مرکز را فراهم می‌کند.

در این مدل از مسنجرها خبری از از سیستم پردازش ابری یا سرورهای مرکزی نیست و عملاً تمامی ارتباطات به‌شکل همتا به همتا یا Peer-to-Peer انجام می‌شود. به عبارت ساده‌تر اگر دوستی دارید که کیلومترها از شما دور است پیام‌رسان bitchat با ایجاد ارتباط‌های کوچک مانند یک توری از طریق صدها و هزاران فردی که از طریق بلوتوث به یکدیگر متصل شده‌اند پیام شما را به دوستتان می‌رساند.

اگر تصور این مدل برایتان اندکی دشوار است، کاملاً حق دارید چرا که این سیستم در پیام‌رسان‌ها به‌تازگی فراگیر شده و دانش عمومی در خصوص این اپ‌ها میان کاربران چندان زیاد نیست. تنها این موضوع را به خاطر داشته باشید که در زمان قطع اینترنت یا اختلال‌های سراسری در صورتی که افراد مختلف چنین پیام‌رسان‌هایی را روی گوشی‌های خود داشته باشند می‌توانند به‌راحتی با یکدیگر تماس بگیرند و از احوال هم جویا شوند.

ایده ساخت بیت چت از کجا آمده است؟

به این موضوع اشاره کردیم که سال‌های اخیر توسعه‌دهندگان نرم‌افزار در تلاش هستند تا با روش‌های مبتکرانه‌ای ارتباط میان مردم را گسترش دهند، حتی بدون اینترنت. با آنکه تا پیش از معرفی پیام‌رسان bitchat اپلیکیشن‌های دیگری مانند Bridgefy نیز از همین شیوه استفاده می‌کردند، اما بیت چت ظاهراً تفاوت‌های اساسی در ساختار و ویژگی‌هایش دارد.

جک دورسی از جمله افرادی است که از مدت‌ها پیش شیفته ارزهای دیجیتال به‌خصوص بیت کوین و ساختار آن بوده است. به‌نظر می‌رسد ساخت بیت جت هم بر همین اساس شکل گرفته است. بر اساس جزئیاتی که در مقاله جامعه بیت چت نوشته شده است جک دورسی این نرم‌افزار را یک سرویس ارتباطی رمزگذاری‌شده بدون اتکا به اینترنت توصیف کرده است که در برابر هر گونه قطعی شبکه و محدودیت می‌تواند مقاوم باشد.

پیام‌رسان bitchat

این دقیقاً همان مفهوم و کلیتی است که بیت کوین به عنوان شاخص ترین ارز دیجیتال بر آن بنا نهاد شده است و به‌نظر می‌رسد پیام‌رسان bitchat هم می‌خواهد همین رسالت را دنبال کند. رمزنگاری دوطرفه و ماهیت غیرمتمرکز این اپلیکیشن که خیال کاربران را از شنود و دسترسی‌های ثالث راحت می‌کند جنبه دیگری است که نشان می‌دهد جک دورسی به‌دنبال ساخت مسنجری با ساختاری مشابه بیت کوین بوده است.

ویژگی‌های بیت چت

تا بدین جا تقریباً درباره برخی از مشخص‌ها و ویژگی‌های بیت چت صحبت کردیم، اما بد نیست در نگاهی کلی به برخی از مهم‌ترین پارامترهای این اپلیکیسن داشته باشیم و ببینیم که این برنامه چه مزیت‌ها مهم و اساسی دارد.

  • دسترسی ایمن بدون نیاز به اینترنت: از آنجا که گزارشات متعددی در خصوص شنود و استفاده سازندگان پیام‌رسان‌ها از چت‌های کاربران به تازگی منتشر شده است؛ بنابراین برنامه‌ای که بتواند بدون نیاز به یک سرور واحد با رمزنگاری قوی از ارتباطات افراد محافظت کند یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود.
  • امکان اتصال به کاربرانی در فواصل دورتر: وجود رله‌هایی برای ارسال پیام‌های کاربران می‌تواند فرستادن یک پیام را به افرادی کهدر فواصل دور هستند بدون نیاز به اینترنت ممکن کند.
  • امکان منشن کردن کاربران: امکان مطلع کردن دیگران با منشن کردن آن‌ها در پیام‌رسان bitchat وجود دارد.
  • امکان ساخت اتاق‌های اختصاصی چت و حفاظت از آن‌ها با پسورد: این پیام‌رسان اجازه می‌دهد با چندین فرد دیگر به‌طور همزمان و در اتاق‌های چت کفت‌وگو کنید و برای امنیت بیشتر خود رمز عبوری مشخص را برای ورود به اتاق‌ها قرار دهید.
  • عدم امکان رهیگری افراد: با توجه به ماهیت غیرمتمرکز این برنامه هیچگونه امکانی مبنی بر رهگیری افراد در این اپلیکیشن وجود ندارد.
  • قابلیت Panic Mode برای حذف یکباره تمامی چت‌ها: با این قابلیت می‌توانید در صورت نیاز بدون هیچ محدودیت و کار خاصی تمامی چت‌های خود را به یکباره پاک کنید.

دانلود بیت چت برای آیفون

با آنکه تنها دو روز از معرفی بیت چت توسط جک دورسی در شبکه ایکس یا توییتر سابق گذشته است، اما کاربران به‌شدت مشتاق هستند که این برنامه را روی گوشی‌های خود امتحان کنند. خوشبختانه پیام‌رسان bitchat برخلاف بسیاری از برنامه‌های غیرمتمرکز که اغلی روی اندروید توسعه پیدا کرده‌اند برای کاربران آیفون نیز در دسترس بوده، اما به‌دلیل آنکه هنوز در فاز بتا قرار دارد امکان دانلود و نصب آن برای همه کاربران ممکن نیست و تنها تعداد معدودی از افراد که دسترسی به TestFlight اپل دارند می‌توانند این برنامه را مورد آزمایش قرار دهند.

اما به محض اینکه نسخه نهایی بیت چت عرضه شد، شما می‌توانید آن را از استور آی اپس دانلود کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.